6 Ocak 2009 Salı

Mahasringa - Bolluk üzerine 4

Geçtiğimiz yıl Ekim ayının ortalarında arasıra uğradığımız bir merkezden gelen bir mail bir anda ilgimi çekmişti. Vejeteryan yemekler yapılacak, bolluk üzerine söyleşi olacaktı. Üstelik söyleşiyi yapacak olan kişi Hindistan'dan gelmiş ve Aşk Elçisi olarak bilinen Mahasringha Marek Marczuk idi.
Uçarak gittik, kolay mı bolluk üzerine bize hap gibi bilgiler verecek ve biz onu yutup bir anda her şeyi değiştirecektik.
Gittiğimizde bizden önce gelmişlerdi. Yanında dünyalar şirinesi tercümanı ve kendisi gibi bir başka adanmış kişi. Mutfakta bir curcuna vardı, giren çıkan,konuşan dinleyen, ve hep birlikte yemekler yapan yaklaşık 20 kişi. Biz de hemen daldık mutfağa, hamurlar açtık, kızartmalar kızarttık, tatlılar yaptık, soslar hazırladık ve bu imece usülünden müthiş keyif aldık. Bir taraftan yemekleri diğer taraftan yaşam felsefesini anlatıyordu. Ona kısaca sringha diye hitap ediyorlardı. Aslen Polonya'lı olup, 30 yıldır Hindistan'da yaşıyordu. Her gün yoksullara yemek yapmak için köylere gidiyor, bulduğu malzemelerle kocaman kazanlarla yemekler yapıp aç insanları doyuruyordu. (Facebook sayfasındaki albümlerde fotoğrafları var.) Kendisine ait pek fazla bir şeyi yok, çünkü onun
bir şeyini beğenirseniz anında size armağan ediyor. 1,5 saatte 30 kişiye yemek hazırlayabiliyor ve mutfaktan çıkarken girdiğinden daha temiz bırakıyor. Yemekler hazırlandığında hemen yenmiyor ve bir ritüelle yemekler Krishna'ya sunuluyor, mutluluk mantrası eşliğinde. Kutsanan yemekler artık yenilebilir hale geliyor ve mutlulukla yeniyor.
"Verin ki gelsin" diyor, "avucunuz dolu olursa yeni bir şeye yer olmaz" diyor, hizmet ediyor şarkılar söylüyor, yarından korkmuyor,elinde avucunda ne varsa dağıtıyor... Onunla aynı mekanda olmak bile o muhteşem mutluluk enerjisini hissettiriyor.
Yemekler bitince şarkılar, müzik eşliğinde danslar yapılıyor.
Hindistan'a gelin, konuğum olun diye kocaman sarılıyor. Evi, yüreği,sofrası her gelene açık.. bunu hissettiriyor. Yanındayken, birlikte pişirir, birlikte yerken,danslar ederken yarın yok oluyor, endişeler bitiyor.
Yarın ödemelerin mi var? Boşver, Allah Kerim duygusu ile doluyorsun.
Hani benim camımın önüne koyduğum ekmeklere gelen kuşlar gibi yarını düşünmeden, korkmadan,endişelenmeden yaşıyor, o adanmış bir Bilge kişi. Kendisini Krishna'ya adamış.
Yani Allaha , Manitu'ya , ad önemli değil o yüce gücü BiLİYOR ve onunla dolduruyor kendisini ve ışığını yansıtıyor.
Darısı başımıza....

4 yorum:

  1. Darısı hakikaten başımıza annecim. Bolluk hakkında öğrendiğim (bu aralar) uyguladığım tek şey açıkçası 1 verirsen 50 alırsın.
    Bu çok doğru :)))
    Her bi şeyi senden öğrenmiş olmam tesadüf olabilir mi acaba :)

    YanıtlaSil
  2. Evet canımcım, biz seninle birbirimizi seçtik de geldik...
    Vermeye gelince evet "verdiğin misliyle sana dönecektir"
    seni çok seviyorum güzel yürekli kızım benim...

    YanıtlaSil
  3. Bolluk ve bereket için aşk ve mutluluk için, sağlık ve güzellik, başarı ve yargısızlık için, alınan her nefes, okunan her kitap, sahip olunan her dost için şükürler olsun diyebilmek... Bunlara sahip olmasak ta sahip olmayı sağlayan büyülü sözcükler oluyor.Işıkla dolan ruhlara sevgilerimle dilek.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Dilek,
    Bizi biraraya getiren her nedene şükürler olsun...
    Yollarımız ışık ve aşkla dolsun...
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil