13 Mayıs 2009 Çarşamba

KİM VAHŞİ???


Kaliforniya'daki bir hayvanat bahçesinde anne kaplan, çok ender olan üçüz kaplan yavruları doğurmuş. Ne yazık ki, gebeliği sırasındaki sorunlar yüzünden yavrular premature doğmuş ve çok küçük olmaları nedeniyle, yavrular doğumdan hemen sonra ölmüşler.
Anne kaplan doğum sonrası iyileşmiş ancak, fiziksel olarak gayet iyi olmasına rağmen sağlığı bozulmaya başlamış. Veterinerler bebeklerini kaybetmiş olmasının onu depresyona girmesine neden olduğuna karar vermişler ve eğer bir başka anne kaplanın yavrularını onun yanına koydukları taktirde, belki eski sağlığına kavuşabileceğini düşünmüşler.

Ülke çapında diğer tüm hayvanat bahçelerini araştırmışlar ancak yas tutan anneye verebilecekleri aynı
büyüklük ve yaşta yavru kaplan bulamamışlar.
Bunun üzerine veterinerler, bazen bir cinsin başka bir cinsin yavrusuna annelik edebildiği düşüncesiyle hiç denenmemiş bir uygulamayı yapmışlar. Ama bulabildikleri tek yetim yavrular minik domuzcuklarmış. Onlara kaplan derileri giydirerek anne kaplanın yanına koymuşlar.
Merakla beklemişler, acaba anne kaplan onları kabul edecek miydi, yoksa kendisine bir ziyafet mi çekecekti? Sonuçta gördüğümüz fotoğraflar çekilmiş....

Şimdi söyler misiniz....
Bir anne kaplan ile yetim domuzcuklar gayet iyi geçiniyorlar da neden dünya üzerinde yaşayan biz insanlar birbirlerimizle geçinemiyor, din, ırk, renk ve diğer bir sürü aptal-salak nedenler yüzünden birbirlerimizi öldürüyoruz?
Yoksa biz insanlar mı bu "vahşi" dediğimiz hayvanlardan daha acımasız, daha vahşiyiz?



6 yorum:

  1. Ah be annecim, anne her yerde, her şekilde anne işte. Kıyamam ben ona.
    Doğa'da hiç bir hayvan "gereksiz" öldürmüyor. Keyfekeder öldüren sadece biziz :(

    Bu arada çizgili domuzcuklar çok şirin olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. "Bir anne kaplan ile yetim domuzcuklar gayet iyi geçiniyorlar da neden dünya üzerinde yaşayan biz insanlar birbirlerimizle geçinemiyor, din, ırk, renk ve diğer bir sürü aptal-salak nedenler yüzünden birbirlerimizi öldürüyoruz?"

    Bunun tek sebebi bizim düşünebilen canlılar kategorisinde olmamızdır. Bu özelliğe sözüm yok ama Öfke, Kin, İntikam ve Hırs gibi yapıtaşlarımız olduktan sonra insanoğlunun sonu daima aynı kalacaktır.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Kuzucuğum,
    O kadar güzel söylemişsinki... zaman zaman başka hayvan yavrularına annelik eden kediler,köpekler,ceylanlar vb anne-hayvanlar görmüştüm ama vahşi dediğimiz bir kaplanı ilk kez gördüm ve paylaşmak istedim .
    Çizgiler çok şirin ama ban kurdeleliye bittim.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Tabuhan,
    Düşünüyor olmamız bizi daha iyiye götürmeli oysa..İnsan olma denilen özelliklerimizi geliştirmeli ve hem kendimizi hem de dünyayı güzelleştirmeliyiz.
    Vahşi dediğimiz, hayvan dediğimiz canlılardan öğrenecek çok şey var.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. tüm canlıların bir özelliği var vahşi hayatla başa çıkmak için insanında aklı ama biz kullanamıyoruz işte yahut yalnış kullanıyoruz, sanırım bu sayede de vahşileşiyoruz.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Belki yine gelirim...
    Doğru tespite ne denir ki...
    Sen gene gel...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil